illusztráció

Hetvenhat határsértőt fogtak

Hetvenhat határsértőt fogtak

Hetvenhat határsértőt és egy embercsempészt fogtak el 24 óra alatt Csongrád megye déli részén. Erről adott tájékoztatást a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, szerda hajnal és dél között több csoportban, lakossági bejelentés alapján összesen 32 illegális migránst tartóztattak föl.

Sötétedés után a rendőrök négy embert – pakisztáni, afgán, szomáliai és burmai állampolgárokat – fedeztek föl Mórahalom külterületén, akik valamennyien illegálisan lépték át a zöldhatárt. Nem sokkal később ugyanott további négy határsértőt fogtak el a járőrök – tudatta a százados.

A román hőkamera jelzése alapján 17 pakisztáni és afgán állampolgárt állítottak elő az egyenruhások Szőreg külterületén az éjszakai órákban, akik gyalogosan, egy szerbiai embercsempész segítségével haladtak Magyarország belseje felé. A csoportban nő és egy négyéves gyermek is volt – közölte a szóvivő.

A hajnali órákban a röszkei stabil hőkamera jelzett egy nagyobb – nyolcfős – csoportot, akikről kiderült, hogy afgán állampolgárok. Reggel pedig egy szolgálatba tartó rendőr tartóztatott fel három koszovói állampolgárt a régi 5-ös út közelében. További nyolc határsértőre bukkantak csütörtök reggel a rendőrök Mórahalom külterületén, az ő személyazonosságukat ellenőrzik a hatóságok – mondta Szenti Szabolcs.

A rendőrök valamennyi illegális migránst előállították, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. Közülük többen fiatalkorúnak vallják magukat, így az életkorukat orvos tisztázza majd. Az elfogott embercsempészt a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.