„Orbán félrevezetéssel próbálja elterelni a figyelmet”

„Orbán félrevezetéssel próbálja elterelni a figyelmet”

Józsa IstvánAz MSZP szerint a miniszterelnök a közvélemény és a Fidesz-KDNP-frakció félrevezetésével próbálja elterelni a figyelmet a kormány gazdaságpolitikai hibáiról.

Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese pénteken sajtótájékoztatón azt mondta, az Orbán-kormány gazdaságpolitikája vezetett oda, hogy az országnak hitelmegállapodást kell kötnie a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), amelytől 2010-ben búcsút vett.

A kormányfő saját frakciójának is hazudott, amikor saját hibáiról “riogatással” próbálta elterelni a figyelmet – utalt az MSZP-s képviselő Orbán Viktor csütörtöki nyilatkozatára, amelyben az IMF feltételeiről szólva azt mondta: “ezen az áron, így nem kell” pénzügyi garancia.

Józsa István úgy fogalmazott, a miniszterelnök olyan “őrült hibákat” követett el, amelyeket képtelen kijavítani, ezért a szocialisták nem is tőle, hanem a “becsapott, megalázott” Fidesz-frakciótól várják, hogy alternatívát állít Orbán Viktor “elképesztő ámokfutásával” szemben. Kitért arra is, hogy az IMF-megállapodást elsősorban a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika és a befektetői bizalom ebből adódó hiánya teszi szükségessé, ezért “menekül a pénz Magyarországról”, és maradnak el sorra a beruházások. Ennek a számlájára írta azt is, hogy a World Economic Forum globális versenyképességi ranglistáján Magyarország az előző évi 48. helyezésről a 60.-ra csúszott vissza.