„Újabb megszorítás lesz az IMF-hitel ára”

„Újabb megszorítás lesz az IMF-hitel ára”

Volner JánosVolner JánosÚjabb megszorító csomag lehet az IMF-hitel feltétele. Erről beszélt Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A frakcióvezető-helyettes szerint “Varga Mihály tárca nélküli miniszter szavaiból egyre nyilvánvalóbbá válik: a kormány – eddigi szabadságharcos retorikáját feladva – behódol az IMF-EU-kettősnek, és újabb megszorító csomaggal próbál a nemzetközi pénzvilág kedvére tenni”.

Volner János azt írta, hogy a tervezett intézkedések kárvallottjai ismét a “kisemberek” lesznek a multinacionális vállalatok helyett. A közszférában dolgozó embereket pedig – a bérek ismételt befagyasztásán túl – elbocsátási hullám veszélyezteti.

“Aggasztónak találjuk azt is, hogy nem csupán a gazdasági visszaesést és a beruházási ráta alakulását tekintve múltuk alul a régió országait, de a kormány nem tesz érdemi intézkedéseket a bankok tömeges tőkekivonása ellen sem” – fűzte hozzá, azzal együtt, hogy így a vállalkozások hitelezésének nehézségei és a drága hitelkamatok miatt “egy újabb területen váltunk sereghajtóvá”.

Kapcsolódó cikkek