illusztráció

Elfogták a peresztegi zsarolót

Elfogták a peresztegi zsarolót

Autós üldözés után fogták el a soproni rendőrök azt a peresztegi férfit, aki négymillió forintot akart kizsarolni egy környékbeli vállalkozótól; az előző napi esetről csütörtökön tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

Kálmán Gabriella közlése szerint a múlt hét elején tett bejelentést egy fertőszentmiklósi autókereskedő arról, hogy egy ismeretlen SMS-ben életveszélyesen megfenyegette őt és családját, pénzt követelt tőle, az átadás helyeként pedig egy benzinkutat jelölt meg.

Hozzátette, hogy szerda délelőtt épp akkor értek a rendőrök a zsaroló házához, amikor autóval távozni készült onnan. Amikor észrevette, hogy keresik, elmenekült, ezért csak Balfon tudták megállítani.

A sajtóügyeletes elmondta: a férfi beismerő vallomást tett, tettét anyagi zavarral indokolva. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását. Ellene élet vagy testi épség elleni súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indult eljárás, melynek büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.