„A kormány elveszíti a fiatal munkavállalókért folytatott harcot”

„A kormány elveszíti a fiatal munkavállalókért folytatott harcot”

Volner JánosVolner JánosA Jobbik szerint a "csak megszorításokban gondolkodó" Fidesz-kormány elveszíti a fiatal munkavállalókért folyó küzdelmet. Ezt mondta keddi sajtótájékoztatóján Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy 2010 óta másfélszeresére nőtt a kivándorlást tervező fiatalok száma és a 30 év alatti fiatalok fele vállalna külföldi munkát. A Jobbik szerint mindezzel a létbizonytalanság és a magas magyar árak ellen voksolnak a fiatalok, ugyanis a magyarországi – közép-európai szinthez mérten – átlagos bérekhez kiugróan magas adók társulnak.

Az ellenzéki párt úgy látja: az jelenthetné a megoldást, ha visszaállítanák a termelő munka becsületét a mezőgazdaság, az ipar és az idegenforgalom fellendítésével. A kormánynak az adókedvezményeket nem a saját választói célcsoportjára kellene fordítani, hanem ezekre az ágazatokra – mondta Volner János, aki szerint kedvezményes kamatokkal be kellene indítani a lakáshitelezést és támogatni kellene az első lakáshoz jutást, mert egy lakással és biztos munkával rendelkező fiatal sokkal nehezebben megy ki külföldre munkát vállalni.