„Mikor dönt a kormány a pedagógusok életpályamodelljéről?”

„Mikor dönt a kormány a pedagógusok életpályamodelljéről?”

Dúró DóraA Jobbik szerint a kormány tagjai egymásnak ellentmondó nyilatkozataikkal bizonytalanságban tartják a tanárokat az őket érintő életpályamodell bevezetésének időpontjával kapcsolatban, ami elfogadhatatlan.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, teljes a fejetlenség a kormányban az életpályamodell bevezetésével kapcsolatban, hiszen a kabinet tagjai egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatokat tesznek az eredetileg 2013 szeptemberére tervezett béremelés elhalasztásának lehetőségéről. Dúró Dóra hangsúlyozta: kevesebb mint egy év van a tervezett bevezetésig, de egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a kormány mikor dönt véglegesen az életpályamodell bevezetéséről, vagy elhalasztásáról.

A döntés azért is különösen fontos, mert 2013 szeptemberétől a kötelező óraszám emelkedésével és a helyettesítési szabályok megváltozásával az életpályamodell bevezetése nélkül a pedagógusok többet fognak dolgozni kevesebb pénzért – mutatott rá, hozzátéve: ez a Jobbik szerint elfogadhatatlan.