Furcsasági világrekordok dőlhetnek meg Budaörsön

Furcsasági világrekordok dőlhetnek meg Budaörsön

rekord

Csornay Kinga főszervező, a rendezvényt támogató Sri Chinmoy Marathon Team Sportegyesület tagja elmondása szerint A Hermann Ottó Általános Iskolában szombaton és vasárnap zajló megmérettetés célja, hogy inspirálja az embereket saját korlátaik túllépésére.

A nagyközönség számára is nyitott és ingyenes eseményen olyan versenyszámokban születhetnek rekordok, mint a bowlinggolyós zsonglőrködés, a száz kilogrammos kőpörgetés a nyak körül, a fülcimpás súlyemelés vagy a kerékpáros magasugrás. Az extrém rekordkísérletek mellett olyan különleges számokban is felállíthatnak új csúcsot, mint például a 24 órás folyamatos hajvágás, szüntelen festés a lehető leghosszabb ideig vagy a 12 órás folyamatos éneklés.

Szerda estig 17 magyar versenyző jelezte részvételi szándékát, akik között több világ- és országos bajnok is található, ők a mostani versenyen szeretnének a Guinness rekordok könyvébe is bekerülni. Svájcból, Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából és Romániából 24-en jelezték részvételüket, és 30 rekordot szeretnének beállítani, de ezek a főszervező szerint a számok még változhatnak.

A megmérettetésre folyamatosan, a világ bármely pontjáról egyéni és csoportos rekorderek nevezhetnek, és a versenyszámot a jelentkező maga határozhatja meg. A jelentkezők között többen vannak, akik már a korábbi versenyeken is felállítottak valamilyen rekordot, és most ezt kívánják felülmúlni.

Az eredeti tervekkel ellentétben nem lesz jelen az amerikai Ashrita Furman, akinek nevéhez csaknem 300 számban fűződnek különböző rekordok, és aki mintegy 150-ben most is csúcstartó.

A lehetetlen kihívása elnevezésű programot elsőként Zürichben rendezték meg 1982-ben. 2002 óta a rekordok fesztiválja Németországban talált otthonra, egészen 2009-ig, amikor Új-Zéland is csatlakozott a rendező országokhoz.

A magyarországi esemény védnökségét Erőss Zsolt hegymászó vállalta.

Kapcsolódó cikkek