Családi programok a nemzeti ünnepen

Családi programok a nemzeti ünnepen

nemzeti zászlóParlamenti nyílt nap, 56-os filmek vetítése a Műegyetemen, családi programok a Magyar Állami Operaházban, délután pedig Ghymes koncert várja az érdeklődőket ma Budapesten.

A Kossuth téren világzenei koncertekkel várják az érdeklődőket, a rendezvényen fellép az Amatild zenekar, a Buda Folk Band, a Pénzügyőr Zenekar, Kiss Gergő és barátai.

Az Országház Díszlépcsőházát, a Kupolatermet, a Honvéd Koronaőrök által őrzött Szent Koronát és a Köztársasági Őrezred Parlamenti Díszőrségének óránkénti zenés őrségváltását 10 órától tekinthetik meg a látogatók. Az épületbe a XII-es kapun keresztül lehet belépni, a parlamenti sétára előzetes regisztráció nem szükséges, a belépés mindenki számára ingyenes. 17 órakor a Ghymes együttes lép színpadra a Kossuth téren ünnepi koncertjével.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem aulájában 10 órától Goda Krisztina Szabadság, szerelem, déltől Szilágyi Andor Mansfeld, 14 órától Gothár Péter Megáll az idő című filmjét vetítik. A Terror Háza Múzeum állandó és időszaki kiállításai ezen a napon ingyenesen látogathatók.

Az Operaház egész nap nyitva áll az érdeklődők előtt, a vezetések mellett színes családi programokat is rendeznek az Ybl-palotában.

Rendhagyó fotókiállítás látható a Rádió- és Televíziótörténeti Múzeumban 1956 – Szabadnak lenni jó! címmel november 10-ig. A kiállítás képanyagát az MTVA fotóarchívumából a Terror Háza Múzeum közreműködésével kiválasztott 56 darab fotó alkotja. A képekben megidézett eseménysorozat a nemzet szabadságvágyára, a megtorlás előtti időszak remény- és örömteli pillanataira fókuszál.