Töklámpásos etetés Halloweenkor

Töklámpásos etetés Halloweenkor

Töklámpással, illetve töklámpásba rejtett elemózsiával etetik az állatokat a budapesti és a veszprémi állatkertben a halloween jegyében.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben az őszi tanítási szünetre tekintettel egész héten át a munkatársak által faragott, tréfás vagy vicsorgó emberi arcot ábrázoló töklámpásokból etetnek állatokat, amelyek a szemet, szájat és orrot formázó nyílásokon át szedegethetik ki belőlük a szokásos fényforrás helyett odahelyezett “ínycsiklandó finomságokat”. A látványos állatetetés mellett csütörtökön és szombaton tökfaragással és termésképkészítéssel, pénteken és vasárnap üvegfestés és découpage (szalvétatechnika) kézműves foglalkozással várják az érdeklődőket az idén megnyílt Varázshegyben, szombaton és vasárnap bűvészműsor is lesz – közölte az MTI-vel a városligeti intézmény.

Kedvezményes jeggyel léphetnek be szerdán a töklámpással érkezők a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkba, ahol a már hagyományos rendezvényre minden évben több száz ötletes, meghökkentő lámpás készül. A töklámpásokat az állatok kapják csemegének, a három legötletesebb alkotást tiszteletjeggyel jutalmazzák – közölte az MTI-vel Szabó Petra, az állatkert projektmenedzsere hétfőn.

A versenyen való részvételre az állatkert főbejáratánál egy regisztrációs lap kitöltésével lehet jelentkezni. A látogatók által vitt töklámpásokat az állatkert lakói közt osztják szét, délelőtt 10 órakor a gyűrűsfarkú makiknál, 11-kor a vörös variknál, 13 órakor a makiösvénynél, 14 órakor pedig a Csimpánzvilágban.