Ez történt a Fővárosi Közgyűlés ülésén

Ez történt a Fővárosi Közgyűlés ülésén

Fővárosi KözgyűlésHorváth Csaba, fotó: MTI/Földi Imre

Napirendre vette a fővárosi közösségi közlekedés jövő évi viteldíjairól szóló javaslatot a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Az indítvány két változatot tartalmaz, a városvezetés a 7,9 százalékos differenciált jegy- és bérletáremelést javasolja elfogadásra. A másik változat szerint átlagosan 14,7 százalékkal emelnék a viteldíjakat jövő januártól.
    
Csomós Miklós oktatási és kulturális főpolgármester-helyettes ugyanakkor indoklás nélkül visszavonta a Vidám Park bezárásáról szóló javaslatát. A városligeti intézmény a tervek szerint vasárnap tartott volna nyitva utoljára, majd az általa használt területet átadta volna a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.
    
Ismét tárgyal a testület a közterület-használat szabályozásáról, amely szerint korlátoznák a Városligetben a mozgó és pultos árusításokat, és változna a közterület-használati díjakból adható kedvezmények rendszere. Dönthetnek a képviselők arról is, hogy adjon-e a főváros 20 millió forint támogatást a BKV Előre SC utánpótlás-nevelésére.
    
A képviselők napirendre vették a Budapest Sport Egyesület (BSE) helyzetének rendezését is, a sportklub ingatlanjai több lépcsőben a főváros tulajdonába kerülnének, az önkormányzat pedig idén 200, jövőre 150, 2014-ben pedig 136 millió forintot adna a BSE-nek, amivel rendeződne pénzügyi helyzete. A napirendet 18 igen, 11 nem szavazattal, négy tartózkodás mellett fogadták el.