"A magyarok szabadság iránti vágyát elfojtani nem lehet"

"A magyarok szabadság iránti vágyát elfojtani nem lehet"

Mesterházy AttilaMesterházy AttilaAz MSZP szerint november 4-e mának szóló üzenete, hogy bár ideig-óráig  győztesnek érezheti magát egy hatalom, a magyarok szabadság és demokrácia iránti vágyát végérvényesen elfojtani nem lehet.

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető az MTI-hez vasárnap – az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 56. évfordulóján – eljuttatott közleményében azt írta, a forradalom üzenete tovább él, és “itt van velünk ma is, amikor annyian a puszta megélhetésükért küzdenek, amikor szabadságunkat a kiszolgáltatottság, a bizonytalanság, a pénztelenség korlátozza. Amikor újra vannak, akik önző hatalmi érdekből minden erejükkel azon vannak, hogy korlátozzák a szabadságot és gyengítsék a demokráciát – mindazt, amiért a magyarok küzdöttek 56 évvel ezelőtt”. 

Az ellenzéki pártvezető hozzátette, a magyar nép megküzdött a szabadságáért, amit meg is véd, bárkitől. “Ebben a küzdelemben ezért mi, a szabadság és a demokrácia feltétlen hívei állunk nyerésre: bizakodva mondhatjuk, hogy a félelmet bizonyosan legyőzi a tenniakarás, a kiszolgáltatottságot a szolidaritás, a beletörődést a remény” – fogalmazott Mesterházy Attila. A mai napon fejet hajtunk mindazok emléke előtt, akik életüket áldozták az igazságos, szabad és demokratikus Magyarországért – áll a közleményében.