A Jobbik itthon tartaná a fiatalokat

A Jobbik itthon tartaná a fiatalokat

Z. Kárpát DánielA Jobboldali Ellenzéki párt olyan "jövővédelmi csomagot" dolgoz ki, amelyik reményei szerint megállíthatná a fiatalok elvándorlását - mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel. A csomag a felsőoktatás ingyenessé tételéről, állami támogatású bérlakás-építési programról és munkahely-teremtési lépésekről szól.

A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta: a Jobbik szerint Magyarország legnagyobb problémája jelenleg a demográfiai “összeomlás”, amit az utóbbi időben felgyorsított a növekvő kivándorlás.
Az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet arra, hogy ma három munkaképes korú emberre egy nyugdíjas jut, de ez az arány 2050-re három a kettőhöz fog alakulni. Szavai szerint Magyarországon hagyományosan alacsony az elvándorlási hajlandóság, de a kormányzat “elhibázott gazdaságpolitikája miatt” a fiataloknak nincs maradásuk.

Z. Kárpát Dániel elmondta, hogy a Jobbik egy úgynevezett jövővédelmi csomagban látja a kiutat. A csomag három ágból épül fel, ezek a felsőoktatás ingyenessé tétele, egy állami támogatású bérlakás-építési program és a munkahelyteremtés – mondta.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy csomagjuk alapjait a Jobbik tavalyi népesedési konferenciáján mutatták be. Hozzátette, hogy a három ágat külön kezelik, mert annyira eltérő területekről van szó, hogy nem látják értelmét egyetlen nagy törvényjavaslat elkészítésének, a különböző témák mentén viszont folyamatosan osztják meg a nyilvánossággal indítványaikat.