"A kormány politikája miatt veszélyben a koraszülöttmentés"

"A kormány politikája miatt veszélyben a koraszülöttmentés"

Szócska MiklósSzócska Miklós

Az MSZP szerint a kormány felelőtlen egészségpolitikája miatt került veszélybe az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) koraszülött-mentési kapacitása. Az ellenzéki párt Szócska Miklós egészségügyi államtitkár és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter lemondását követeli.

Havas Szófia, a szocialisták egészségpolitikusa az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében ezt annak kapcsán közölte, hogy a Magyar Nemzet szerint több tucat kiadáscsökkentő és bevételnövelő ötlet – köztük a koraszülött-mentési kapacitás csökkentése – szerepel az OMSZ most elkészült intézkedési tervében.
A szocialista politikus szerint a koraszülött-mentés mellett korlátozni akarják a benzinfelhasználást és az életmentő gyógyszerek alkalmazását is.

Azt írta: “a kaotikus betegutak, a fizetés nélküli dolgozók, a végtelen várólisták, a pályát és az országot elhagyó orvosok és nővérek” az eredményei a Fidesz-kormány egészségpolitikájának.

A koraszülött-mentést összevont régiók szerint megrajzolni, szakmaiatlan és életveszélyes, illetve minden tudás és szakmai protokoll teljes körű figyelmen kívül hagyása – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek