Megújítják és bővítik az erdei iskolát Tápon

Megújítják és bővítik az erdei iskolát Tápon

Megújítják és bővítik a Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz tartozó ifjúsági házat és erdei iskolát a Győr megyei Tápon.

A kulcsosházba érkező diákcsoportoknak, erdei iskolásoknak közösségi élményt nyújtó létesítmény rendbetételére, alapterületének megduplázására 80 millió forintot nyert el a főapátság az Új Széchenyi Terv keretében.

Az ifjúsági házat a korábban megüresedett tápi plébániaépületben alakították ki az 1990-es évek közepén. Az épületben halaszthatatlanná vált az infrastruktúra korszerűsítése, a vizesblokkok megújítása – mondta Pálffy-Józsa Kristóf projektmenedzser az MTI-nek hozzátéve, hogy az akadálymentesítést is meg kell ott oldani.

A mintegy 230 négyzetméteres új szárnyban kapnak helyet az oktatótermek, a foglalkoztató szobák. Ezekre azért van szükség, mert az intézmény erdei iskola jellegét szeretnék erősíteni. Az eszközparkot is ennek a törekvésnek az érdekében fejlesztik. Fontos eleme a projektnek az erdei iskolákban oktató pedagógusok továbbképzése is. A régi épületben az újjáépítés után a hálótermek kapnak helyet.


A teljes beruházásra 89 millió forintot költenek. A Környezet és Energia Operatív Programból elnyert támogatáshoz a főapátság 9 millió forintos önrésszel járul hozzá. A kivitelezés már megkezdődött, és a tervek szerint jövő nyáron már fogadhatja a megszépült létesítmény a látogatókat, a diákcsoportokat.