Az MSZP nem változtat a politikáján

Az MSZP nem változtat a politikáján

Mesterházy AttilaMesterházy AttilaAz MSZP továbbra is nyitott az együttműködésre az LMP-vel, megküldi programjavaslatait az ökopártnak, és minden fontos ügyben párbeszédet kezdeményez. Ezt mondta szombati sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila az MTI kérdésére.

Az LMP múlt hétvégi kongresszusán – amellett, hogy nem csatlakozik a Bajnai Gordon fémjelezte Együtt 2014 mozgalomhoz – úgy döntött: nem köt választási együttműködést a jelenlegi parlamenti pártokkal. Az MTI kérdésére, hogy ez változtat-e az MSZP magatartásán, Mesterházy Attila nemmel válaszolt. Mint mondta, jelzés a választóknak, hogy nyitottak a párbeszédre, függetlenül attól, hogy akit megkeresnek, elutasítja azt.

Hozzátette, amíg Jávor Benedek LMP-s frakcióvezető “olvasás nélkül kidobta a kukába” az MSZP gazdaságpolitikai programját, ő elolvasta és jó kiindulópontnak tartja az LMP és a 4K! közös elképzeléseit a jogállam visszaállításáról.
“Ettől még Jávor Benedek mondhatja ugyanazt, de én is ugyanazt fogom csinálni. Minden alkalommal, amikor lehetőségem van rá, kinyújtom a kezemet. Ha elütik, lelkük rajta. De ettől a mi álláspontunk nem változik: minden olyan demokratikus párttal, mozgalommal együtt akarunk működni, amelyik az Orbán-rendszer leváltásában érdekelt” – fejtette ki Mesterházy Attila. Mint mondta, 2010 óta ez, és a következő két évben is ez marad az MSZP politikája.

“Ebben hiszünk. Akárhányszor mondja Schiffer András, Jávor Benedek, Karácsony Gergely vagy az LMP-frakcióból bárki, hogy nem akar velünk együttműködni, a következő kérdésnél, amikor látjuk értelmét a párbeszédnek, ott fogunk állni, és azt fogjuk mondani, hogy van egy nemzeti ügy, amiben érdemes lenne együttműködni. És ha erre is ugyanaz a válasz jön, akkor majd hátha harmadszorra változik az álláspontjuk” – hangoztatta.