Életművükért díjazott politikusokat az MSZP

Gál Zoltán és Mesterházy AttilaGál Zoltán átveszi a díjat Mesterházy Attilától, fotó: Marjai János/MTIHuszonhárom MSZP-s politikus részesült a párt elnöksége jóvoltából alapított Baloldalért-díjban, az elismeréseket a szocialista párt választmányának szombati ülésén osztották ki.

A díjat átvehette Gál Zoltán korábbi házelnök, Keleti György, a Horn-kormány honvédelmi minisztere, Fülöp József egykori soproni alpolgármester, Kövér József pápai szocialista politikus és Koleszár Lajos korábbi országgyűlési képviselő, miskolci kórházigazgató is. Posztumusz elismerésben részesült a szeptemberben elhunyt Verók István, Terézváros korábbi polgármestere.

A díjazottakra a megyei pártszervezetek tehettek javaslatot. Botka László választmányi elnök azt mondta, azokat jutalmazták, akik több évtizednyi munkájukkal, életművükkel hozzájárultak a baloldal sikeréhez.

Keleti György és Mesterházy Attila

Keleti György átveszi a díjat Mesterházy Attilától, fotó: Marjai János/MTI

Mesterházy Attila pártelnök arról beszélt, a díj üzenete, hogy saját közösségében minden demokratának tennie kell a jelenlegi kormány leváltásáért, nem elég “a nézőtérről kiabálni”. Az MSZP azért tudott két év alatt talpra állni, és azért fogja megnyerni a 2014-es választást, mert sok, a díjazottakhoz hasonló ember alkotja – mondta.

Szabados József – aki 2006 és 2010 között parlamenti képviselő, előtte négy évig pedig Baktalórántháza alpolgármestere volt – a díjazottak nevében úgy fogalmazott: nem szeretnék, hogy az elismeréssel “leírják őket”, még harcolni akarnak “a briganti kormány” leváltásáért.

A választmány ezután zárt ülésen tárgyalja meg az MSZP oktatási programját, majd tájékoztatót hallgat meg az elmúlt időben rendezett időközi választások tapasztalatairól.