Ő lett az MSZDP ügyvezető elnöke

Ő lett az MSZDP ügyvezető elnöke

Schmuck AndorSchmuck AndorSchmuck Andort választotta ügyvezető elnökévé a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) szombati tisztújító kongresszusán a leköszönő Kapolyi László elnök helyére.

Általános alelnöknek Balogh Lászlót, pártigazgatónak Schiller Lászlót választották meg. Közölték, hogy 2013. május elsejei kongresszusukon határoznak majd arról, hogy mely politikai pártokkal, szövetségekkel működnének együtt a 2014-es országgyűlési választásokon. A közlemény szerint az MSZDP csak programalapú együttműködésre nyitott.

A párt a kongresszuson elfogadott, az 55 év felettieket támogató programjával a közeljövőben meg kívánja keresni az összes demokratikus pártot, valamint az ország nyugdíjas szervezeteit. Az MSZDP mindent elkövet a nyugdíjak bruttósítása, tb-járulékkal sújtása és adóztatása ellen – áll a közleményben.

Az MSZDP 55+ elnevezésű programja egyebek között tartalmazza az 55 évesnél idősebbek kilakoltatási tilalmát, valamint a kegyeleti járandóság és a magáncsőd intézményének bevezetését e korosztály számára. Szorgalmazza továbbá országos nonprofit szervezet létrehozását ingatlan- és földalapú életjáradék bevezetésére.

Kapcsolódó cikkek