Baranyában minden út járható

Baranyában minden út járható

Baranya havazásEgy kamion a hóban Pécs és Kozármisleny között az 5711-es út és az M60-as autópálya csomópontjánál 2012. december 8-án.  Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb fokú, azaz piros riasztást adott ki Baranya megye kilenc kistérségére hófúvás miatt, fotó: Sóki Tamás/MTIA baranyai utakon lehet közlekedni és az áramellátásban sincs komolyabb probléma az órák óta tartó intenzív havazás ellenére.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség oldalán azt tette közzé, hogy a megyében jelenleg nincs lezárt útszakasz. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható hóátfúvások miatt piros riasztást adott ki, a 67-es számú úton Antalszállás és Bőszénfa, a 6-os úton Mecseknádasd és Pécsvárad között pedig a gépjárművek csak hólánccal haladhatnak. Hozzátették, hogy a hólánc fel- és leszerelésére szerelési helyeket jelöltek ki az érintett útszakaszok előtt. A hólánccal nem rendelkező járműveket a rendőrök visszafordítják.

Varga Ivett, az E.ON sajtóreferense az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy Baranyában nincsenek komolyabb áramellátási problémák. Pécs nyugati és Hosszúhetény egy részén összesen mintegy félezer ember van áram nélkül, de a két kisebb műszaki hiba kijavításán már dolgoznak a szakemberek. A sajtóreferens megjegyezte, hogy egy 500 embert érintő probléma még nem rendkívüli, az a havazástól függetlenül, egy átlagos hétköznapon is előfordulhat, például egy vezetékszakadás következményeként. Varga Ivett hangsúlyozta, hogy az E.ON munkatársai és a cég alvállalkozói készenlétben állnak az extrém időjárási viszonyok miatt adódó feladatok ellátására is. Az áramszolgáltatóknak a nagyobb mennyiségű hó önmagában nem okoz gondot, csak akkor, ha a hó az átlagosnál jobban tapad, és erős a szél. Akkor ugyanis nagyobb az esély, hogy megrongálódnak a villamosvezetékek.