Hatalmas fogás

marihuána csempészetNegyven kilogramm, mintegy 100 millió forint feketepiaci értékű marihuánát találtak egy autóbusz utánfutójában elrejtve a pénzügyőrök Röszkénél. Erről tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-t.

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense elmondta, a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján egy belépésre jelentkező, szerb rendszámú autóbusz tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek.

Az autóbusz utánfutójában használtnak tűnő bútorelemek szállítottak, amelyek vastagsága gyanússá vált a pénzügyőrök számára. A bútorelemek közül csaknem 40 kilogramm marihuána került elő. Az autóbusz egyik, albán állampolgárságú férfi utasa elismerte, hogy a kábítószer az övé – közölte az őrnagy.

A NAV pénzügyőrei a megközelítőleg 100 millió forint feketepiaci értékű kábítószer-szállítmányt, és az albán állampolgárt átadták a rendőrségnek, ahol a férfi ellen – őrizetbevétele mellett – visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.