Önkéntes tűzoltó-egyesületet szerveznek Vácon

Önkéntes tűzoltó-egyesületet szerveznek Vácon

Önkéntes tűzoltókat toboroznak civil kezdeményezésre Vácon. A legalább tízfős egyesület várhatóan januárban láthat munkához, először Vácon, majd a környéken. Ezt közölte a Pest megyei város önkormányzatának közbiztonsági referense.

Mokánszky Éva elmondta, hogy a jelentkezésnek nincsenek különleges feltételei, ám a leendő parancsnoknak köztiszteletben álló, kellő szakirányú tapasztalattal rendelkező személynek kell lennie.

Az önkéntes tűzoltó-egyesület – melynek létrejöttét a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság is segíti – nemcsak az oltásban, hanem a műszaki mentésben és az esetleges katasztrófák következményeinek felszámolásában is segíti majd a hivatásos tűzoltókat – tette hozzá a referens.

A toborzás nemrég kezdődött, a jelentkezőkből a 40 órás alapképzés után, az eredményes vizsga letételét követően alakulhat meg az egyesület. Fenntartásához, működtetéséhez egyebek mellett az önkormányzattól, illetve szponzoroktól remélnek anyagi segítséget – mondta Mokánszky Éva.