Fogadjon örökbe egy macit!

Fogadjon örökbe egy macit!

Harmincöt közismert személyiség, köztük Szabó István filmrendező, Jókai Anna író valamint Kern András színész plüssmackójára lehet licitálni a Fogadj örökbe egy macit! elnevezésű jótékonyság aukción szerdán a Polgár Galéria és Aukciósházban.

Az árverés célja, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élők problémájára, a befolyt összeget a fogyatékkal élők munkahelyteremtésére fordítják – közölte Antal Bettina, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány munkatársa hétfőn az MTI-vel. 

A jótékonysági aukcióra ezúttal nemcsak plüssmackójukat, hanem egy-egy személyes tárgyukat is felajánlották a közismert emberek. Licitálni lehet majd Alföldi Róbertnek, a Nemzeti Színház leköszönő igazgatójának kelléktári nagytakarításon megmentett macijára és egy búgócsigára. Pécsi Ildikó színésznő férjétől kapott mackóját, valamint nagymamája 100 éves kerámia kuglófsütőjét ajánlotta fel, Koltai Lajos rendező mackója mellett első filmjének forgatásakor használt fénymérője is gazdára találhat.

Berki Krisztián olimpikon macija a berlini Európa-bajnokságon hozott neki szerencsét, de kedvenc számítógépes játéka, valamint Kern András medvéje és egy édesapja által írt ifjúsági regény is szerepel az aukción. A plüssmacik és a személyes tárgyak egységesen 10 000 forintos kikiáltási árról indulnak.

A márciusban megrendezett jótékonysági árverésen 60 ismert személyiség, köztük Navracsics Tibor miniszter, Törőcsik Mari színész és Rúzsa Magdi énekesnő ajánlotta fel gyerekkori mackóját. Az árverésen befolyt 4 millió forintból az alapítvány elkezdte munkahely-teremtési akcióját. 

A mackók fotóját, a felajánlók névsorát valamint az aukció részleteit a www.fogadjorokbeegymacit.hu oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.