"Semmire sem kaptunk választ"

"Semmire sem kaptunk választ"

Balog Zoltán (szemben) és a HÖOK elnöksége (Nagy Dávid, a HÖOK elnöke háttal, fehér ingben), fotó: Bruzák Noémi/MTIÍgy összegezte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke az emberi erőforrások miniszterével folytatott keddi megbeszélést az MTI-nek.

Nagy Dávid úgy fogalmazott: kitérő, mellébeszélő monológot hallhattak, aminek sok esetben köze sem volt az adott kérdéshez. Arra a felvetésre, lát-e esélyt a tárgyalások folytatására, azt mondta: eldöntött dolgokról nincs értelme tárgyalni, ha van elmozdulás és belátás a kormány részéről, akkor folytatódhatnak az egyeztetések.

A HÖOK elnöke elmondta, hogy a középiskolások szerdai demonstrációjához kapcsolódóan ülősztrájkot kezd a Parlamenttel szemben.

Balog Zoltán úgy nyilatkozott, a kormány meghallotta a diákok hangját, megértette, hogy azokkal a hitelkonstrukciókkal, amelyeket ajánlanak nekik tanulmányaik finanszírozására, nem kívánnak élni, és félnek attól, hogy eladósítsák jövőjüket. Hozzátette, hogy ezért eltörölték a keretszámrendszert, és nem engedik a tandíj bevezetését.

A miniszter úgy fogalmazott: az a benyomása, hogy a hallgatók még nem hallják ezt a hangot, és vannak olyan külső tényezők, amelyek segítik őket abban, hogy ne is hallják, és megpróbálnak ebbe a párbeszédbe “beleállni”.