Idén sem maradnak étel és adomány nélkül a rászorulók

Idén sem maradnak étel és adomány nélkül a rászorulók

ételosztásMeleg ebéddel, élelmiszercsomagokkal és további adományokkal támogatják a rászorulókat országszerte.

Adományokat és ételt oszt hátrányos helyzetű rászorulóknak Riz Levente XVII. kerületi polgármester, országgyűlési képviselő, Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati követe és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója pénteken Rákoskeresztúron. A Rákosmenti Adományház Egyesület és a Katolikus Karitász XVII. kerületi szervezete 2013 tavaszáig hetente 250 hajléktalannak és rászorulónak biztosít meleg ételt. Ezt közölte Rákosmente Önkormányzata az MTI-vel.

Ételt oszt szombaton 12 órai kezdettel az Ételt az Életért program, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők szegényélelmezési missziója Óbudán. Az első adagokat Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja a rászorulóknak, akik a meleg ebéd mellett tartósélelmiszer-csomagot, játékokat és édességet is kapnak. A krisnások a budai kerület mellett a főváros szívében és más vidéki városokban további mintegy 6000 adag ételt osztanak.

Az Ételt az Életért program önkéntesei a polgármester kérésére egész évben ételt osztanak Békásmegyeren és Kaszásdűlőn. Naponta mintegy 600 adag ebéddel segítik azokat a sokgyermekes családokat és nyugdíjasokat, akiket a kerületi családsegítő szolgálat szociális helyzetük alapján erre kijelöl. A Krisna-hívők csillaghegyi központja az ünnepek közötti időszakban is folyamatosan nyitva áll a látogatók előtt.

Játékokkal, tartós élelmiszerekkel 150 soproni családnak segít a VOLT Fesztivál akciója, amelyet december 14. és 17. között rendeztek. Az összegyűlt adományokat hétfőn és kedden csomagolták a soproni Flandorffer Ignác Szociális Intézmény munkatársai, akik vállalták, hogy a megfelelő helyekre juttatják el azokat – közölte a Sziget Kulturális Szervezőiroda az MTI-vel.

Kapcsolódó cikkek