Ingyenes lesz a köztéri parkolás az ünnepek alatt Pécsett

Ingyenes lesz a köztéri parkolás az ünnepek alatt Pécsett

Ingyenes parkolás PécsenNem kell fizetni a köztéri parkolásért a baranyai megyeszékhelyen december 22. és január 2. között.

Az önkormányzat közleményéből kiderül, a pécsi köztéri fizetőparkolókat üzemeltető Biokom Kft. a városvezetés kérésére “adta ajándékba” ezt az időszakot a pécsieknek, hogy ne kelljen fizetni a két ünnep között, ha parkolni szeretnének a városban.

A bejelentés szerint a száz százalékos önkormányzati tulajdonú társaság december 22-én szombaton 13 órától mindegyik, egyébként fizetős zónában ingyenessé teszi a parkolást egészen január 2. reggel nyolc óráig.

Páva Zsolt polgármester a közleményben jelezte, a városvezetés azt szeretné elérni a kedvezménnyel, hogy a városban élők minél könnyebben és egyszerűbben eljuthassanak szeretteikhez az ünnepek alatt, együtt lehessenek az év utolsó napjaiban és az újév első napján.

Pécsett, a parkolási zónáktól függően, hétköznapokon reggel nyolc és délután öt, illetve a belvárosi övezetben este hat óráig kell fizetni a parkolásért, míg szombatonként délután egy órakor ér véget a díjköteles időszak a belvárosban; azon kívül nem kell fizetni. Vasárnapokon és ünnepnapokon a város teljes területén díjmentesen lehet parkolni.