A KDNP szerint az ország "a súlyos örökséget nyögi"

A KDNP szerint az ország "a súlyos örökséget nyögi"

 KDNPA Kereszténydemokrata Néppárt szerint Gyurcsány Ferenc a 2012-es évet értékelő keddi beszédében az Orbán-kormány hibáiról beszél, miközben az ország azt "a súlyos örökséget nyögi", amelyet a Gyurcsány-Bajnai vezetésű kormányok akasztottak a nyakába.

 

 

A kisebbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében példaként említette az ország egykori vezetői által “nyakló nélkül felvett hiteleket” vagy akár a sokszorosra nőtt rezsiköltségeket.

Gyurcsány Ferenc önkényuralmat, reménytelenséget emleget, miközben a leghazugabb módon bélyegzi fajelméletes koncepcióval a jobboldalt. Nácikkal riogat és életteret emleget , írták, hozzátéve: veszélyes húrokat penget a bukott kormányfő mindezzel, s a pillanatnyi politikai haszon eléréséért, úgy látszik, semmitől sem riad vissza.

A volt miniszterelnök ellenzéki összefogást, új kormányzást sürget. Régi ideológiával, régi pártkatonákkal, régi módszerekkel.

Kiemelték, a KDNP egyetért azzal, mindenkinek tennie kell azért, hogy egy jobb Magyarország épüljön, ez minden állampolgárnak kötelessége is. Nem mindegy azonban, hogy hosszú távon, nemzeti érdekekben gondolkodva vagy rövid távú politikai sikereket hajszolva képzeljük-e el az ország jövőjét megalapozni.

A Fidesz-KDNP szövetség mindent megtesz, hogy megvédje az embereket a heves kirohanásokat sem nélkülöző Gyurcsány Ferenc rögeszméitől, így zárul a kommüniké.