Nyomtatott formában is megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató

Nyomtatott formában is megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató

Nyomtatott formában is megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató, az érettségizett diákok március 1-jéig jelentkezhetnek a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire.

Az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az érettségizettek számára meghirdetett felsőoktatási szakok listája, a jelentkezés szabályai és az egyéb tudnivalók egységes formában elérhetők a nyomtatott formában is megjelent Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban. 

A közlemény szerint a nyomtatott kiadványban megtalálhatók a 2012. december 31-én, a felvi.hu honlapon megjelentetett alapképzések és osztatlan mesterképzések, felvételi információk, valamint a hivatalos kiegészítésben 2013. február 1-jén meghirdetett felsőoktatási szakképzések, új kétszakos osztatlan tanárképzések, további állami ösztöndíjas képzési lehetőségek, valamint egyéb módosítások, pontosítások is. 

Felhívták a figyelmet arra, hogy a www.felvi.hu-n megtalálható a mesterképzésre jelentkezőknek szóló tájékoztató is, de az kizárólag az online felületen érhető el, nyomtatott változata nincs.

Akinek nem áll módjában online jelentkezni, az a jelentkezési lapot beszerezheti a képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben, az Educatio Kft.-nél és az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatain. 

Fontosnak nevezték, hogy a felvételizők még a jelentkezés benyújtása előtt olvassák át az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket és a meghirdetett képzések listáját, különös tekintettel a hivatalos kiegészítésben meghirdetett új szakokra. 

Az e-felvételit választóknak a rendszer használatához először regisztrálniuk kell a www.felvi.hu oldalon. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, az űrlapok kitöltése bármikor megszakítható és folytatható. Nem érdemes tehát a jelentkezés minden lépésével megvárni a végső döntést, mivel a folyamat nagyobb része ettől függetlenül elvégezhető. A jelentkezési határidő lejártáig a megjelölt képzések listája is módosítható, ezért azt javasolják a felvételizőknek, hogy ne hagyják az utolsó napra a jelentkezést, hanem mielőbb kezdjék meg legalább az “előkészületeteket”. 

A jelentkezéseket március 1-jéig kell a www.felvi.hu felületen véglegesíteni, majd március 11-éig kell hitelesíteni az Ügyfélkapun keresztül vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postázásával (postacím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).