"Orbán-kormány nem vezeti, hanem félrevezeti Magyarországot"

"Orbán-kormány nem vezeti, hanem félrevezeti Magyarországot"

Botka László, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) választmányi elnöke, Victor Ponta román miniszterelnök, Mesterházy Attila pártelnök és felesége, Mesterházy Szilvia, Szergej Sztanisev, az Európai Szocialisták Pártjának elnöke és Tóbiás József, az MSZP frakcióvezető-helyettese (b-j) a párt évértékelő nagygyűlésén a Papp László Budapest Sportarénában 2013. március 9-én, fotó: Soós Lajos/MTIAz MSZP szerint az Orbán-kormány nem vezeti, hanem félrevezeti Magyarországot, és ezzel ma már minden józanul gondolkodó állampolgár tisztában van.

Az ellenzéki párt szombati közleménye szerint Rogán Antalnak nincs erkölcsi alapja bírálni a szocialista pártot, mert ami rossz történik ma Magyarországon, az mind a kétharmados felhatalmazással kormányzó Fidesz politikájának következménye, hiába próbálják elfedni ezeket a súlyos következményeket és hibákat.    

Az MSZP mindezzel a Fidesz frakcióvezetőjének szombati sajtótájékoztatójára reagált, amelyet Rogán Antal annak kapcsán tartott, hogy az MSZP szombati évértékelő nagygyűlésén részt vesz Victor Ponta román miniszterelnök. Rogán Antal szerint ez azt jelenti, hogy a szocialisták egyetértenek a román miniszterelnök politikájával, azaz vissza akarnak térni a Gyurcsány-politikához, amely egyszer már megbukott Magyarországon. 

Az MSZP közleménye szerint a Fidesz nem tartotta be a szavát, sőt Orbán Viktor épp az ellenkezőjét teszi annak, amit ellenzékben ígért. A közleményben arra hívják fel a figyelmet, hogy “a Fidesz erőszakolta ki azt a népszavazást, amelyben Orbán Viktor és pártja ingyenes felsőoktatást követelt”, ma pedig “nemhogy ingyenes felsőoktatás nincs, de egyre több diák van, akinek a korábbinál jóval magasabb tandíjat kell fizetnie”.