Változások az LMP-ben

Változások az LMP-ben

Heltai LászlóHeltai László

Vezető testületeiben szervezeti átalakítást hajt végre az LMP, a jövő évi választások kampányára készülve. Ezt jelentette be Heltai László, az LMP egyik szóvivője szombaton Budapesten, a párt XXII. kongresszusáról tartott sajtótájékoztatón.

Arról, hogy kik töltik majd be az új és megújuló jogkörű tisztségeket, az LMP két hét múlva esedékes tisztújító kongresszusán döntenek majd, mondta a szóvivő.

Az LMP országos választmányában az eddigi két szóvivőt két társelnök váltja fel, azokkal a jogkörökkel kibővítve, amelyeket eddig a stratégiai és közpolitikai ügyvivő vitt. A két társelnök feladata lesz, hogy irányítsák az választmány politikai döntéseinek előkészítését és végrehajtását, valamint ők gyakorolják majd az ellenőrzési és  irányítási jogköröket a kommunikációs igazgató és a sajtófőnök felett.

A XXII. kongresszus arról is döntött, létrehozzák az országos szervezet egészéért felelős pártigazgató tisztségét. A pártigazgató nem lesz tagja a 13 tagú országos választmánynak. 

Az előző kongresszushoz hasonlóan most is adománygyűjtést rendezett az LMP egy település javára. Legutóbb Tarnabod kapott például iskolai és tisztálkodási szereket, ruhákat. Most Told községet támogatják majd az adományokkal. Heltai László elmondta, az LMP tagjai és szimpatizánsai részt vesznek az alkotmány negyedik módosítása elleni szombati budapesti tüntetésen. Hangsúlyozta, a párt a korábbi módosítások ellen is tiltakozott. “Magyarországnak alkotmányra van szüksége, nem pedig olyan fércműre, amit mindennap a politikai széljárásnak megfelelően módosítanak”.