A Jobbik menesztené a katasztrófavédelem és az autópálya-kezelő vezetőit

A Jobbik menesztené a katasztrófavédelem és az autópálya-kezelő vezetőit

Bertha SzilviaBertha SzilviaÁtfogó vizsgálatot követel a kormánytól és a belügyminisztertől a Jobbik, hogy kiderüljön, ki a felelős a rendkívüli időjárási helyzetben kialakult "áldatlan állapot" miatt.

Bertha Szilvia, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, az országban kialakult válsághelyzetek a katasztrófavédelem és az autópálya-kezelő vezetőinek alkalmatlansága, nemtörődömsége miatt jöhettek létre, holott a meteorológiai szolgálat már napokkal korábban jelezte, hogy rossz idő közeledik. 

Emberek tízezrei maradtak ellátatlanul, áram, fűtési lehetőség nélkül, megrongálódott házukban, az ország számos részén elzárva a külvilágtól – írta. Ugyanez a felkészületlenség az oka annak is, hogy emberek ezrei rekedtek az autópályákon élelem, víz és meleg ruhák nélkül, teljesen magukra hagyatva, életveszélyes környezetben – tette hozzá. A párt felszólítja a kormányt és a belügyminisztert, hogy rendeljen el átfogó vizsgálatot “a katasztrófavédelem, autópálya-kezelő és az ítéletidő által érintett minden szerv felső vezetésének felelősségét illetően”, és menessze a felelős vezetőket az intézmények éléről.