Önéletrajzot szeretne kapni az LMP

Csiba KatalinAz LMP arra kéri Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, hogy hozza nyilvánosságra Tolnai Jánosné Szatmári Katalinnak, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatójának teljes és naprakész szakmai önéletrajzát.

Csiba Katalin, a párt országos választmányának tagja a Vidékfejlesztési Minisztérium épülete előtt tartott keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Szatmári Katalin hivatalosan doktori címet használ, de eközben nem szerepel az Országos Doktori Tanács hivatalos jegyzékében. Hozzátette, hogy a főigazgató önéletrajzában egy olyan intézmény van feltüntetve a díszdoktori cím kiadójaként, amelyik nem rendelkezik doktori iskolai akkreditációval.

Az LMP egyúttal arra is kíváncsi, hogy Szatmári Katalinnak megvan-e a szakirányú felsőfokú végzettsége, a közigazgatási szakmai gyakorlata, a közigazgatási vezetői tapasztalata, a közigazgatási szakvizsgája, a környezetvédelmi, természetvédelmi vagy vízügyi gyakorlata és ismer-e valamilyen idegen nyelvet – mondta Csiba Katalin.