„A Fidesz képtelen elfogadni az adatvédelmi hatóság döntését”

„A Fidesz képtelen elfogadni az adatvédelmi hatóság döntését”

Bajnai Gordon

A Haza és Haladás Egyesület szerint Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója képtelen elfogadni az adatvédelmi hatóság vizsgálatának eredményét.

A Haza és Haladás Egyesület pénteken közölte, hogy Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság vezetője megszüntette az Együtt 2014 toborzó akciójával kapcsolatos adatvédelmi vizsgálatot. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője tudomásul vette és nyugtázta azokat a technikai jellegű módosításokat, amelyeket, korábbi kérésének megfelelően, az egyesület végrehajtott – írta akkori közleményében az egyesület, amelynek alapítója Bajnai Gordon, és a tagjai az Együtt 2014 alapítói.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté közleményében ezután úgy fogalmazott, Bajnai Gordon gyakorlatilag beismerte, hogy törvénytelenül gyűjtött adatokat a magyar emberekről, és csak az adatvédelmi hatóság felszólítása után hagyta abba a törvénysértést. A kormánypárt bocsánatkérésre szólította fel a volt miniszterelnök.

A Haza és Haladás Egyesület sajtóosztálya az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében ezt kommentálva azt írta: Kocsis Máté gyakorlatilag elismerte, hogy “Orbán Viktorhoz hasonlóan fogalma sincs a 21. századi infokommunikációs eszközök működéséről”, és ugyanúgy képtelen elfogadni a hatalmi befolyástól független szakmai érveket, mint főnöke.

A Bajnai Gordon vezette egyesület szerint a Fidesz kommunikációs igazgatója “nemcsak akkor hazudott tudatosan, amikor olyan bűnökkel vádolt másokat, amit pont az ő pártja követ el, hanem most, a szimpatizánsi adatkezelés jogszerűségének és a vizsgálat megszüntetésének bejelentésekor is”.

A szervezet – mint írta – sajnálatosnak tartja, hogy Kocsis Máté “a politikai hisztériakeltés és haszonszerzés érdekében” még mindig képtelen elfogadni egy független hatóság vizsgálatának eredményeit.