Hangya Termelő Iskolát hoznak létre Jászapátiban

Hangya Termelő Iskolát hoznak létre Jászapátiban

Jászapáti önkormányzata a koordináció feladatait vállalva támogatja a Hangya Termelő Iskola projekt megvalósítását, amelyre a helyi Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakképző Iskola pályázaton 187 millió forintot nyert el a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében.

Pócs János tájékoztatása szerint a program lényege, hogy a munka világából kikerült, 18 és 55 év közöttiek közül 72 ember számára olyan képzést indítanak, amelynek keretében azok elsajátítják a zöldség- és gyümölcstermesztés, valamint az állattenyésztés területén a versenyképes gazdálkodás alapjait.

Az iskolát elvégzőket azután kisgazdaságok létrehozásához segítik hozzá, abban a reményben, hogy azok először magukat és a családjukat tartják el ebből, később pedig alkalmazottakat is tudnak foglalkoztatni – mondta a politikus.

Hozzátette: a termelés és az értékesítés megkönnyítésére Hangya Szövetkezetet alapítanak. A szövetkezők a településen megtermelt áruk eladására üzleteket hoznak létre, illetve biztosítják a közétkeztetés számára szükséges alapanyagokat.

Pócs János jelezte: a Jászapátiban induló kezdeményezés mintaprogramnak számít, és azt országossá kívánják szélesíteni.