„Amit a Fidesz csinál, rezsihazugság”

„Amit a Fidesz csinál, rezsihazugság”

Bajnai Gordon

Bajnai Gordon az igazság oldalán áll, amit azonban a Fidesz csinál, az rezsihazugság,közölte az Együtt 2014,Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség csütörtökön az MTI-vel.

A választási szövetség arra reagált, hogy Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója korábban azt közölte, Bajnai Gordon beismerte, hogy nem támogatja a rezsicsökkentést, Ágh Péter, a Fidelitas elnöke pedig a Fidesz Kálvin téri aláírásgyűjtő standjánál tartott csütörtöki tájékoztatóján azt mondta, ha Bajnai Gordon nem támogatja a rezsicsökkentést, akkor azzal nem a magyar emberek, hanem a külföldi szolgáltatók pártjára áll.

Az Együtt 2014 – PM ezekre válaszul azt írta, a megélhetés terhei 16 százalékkal nőttek a kormányváltás óta, nem pedig 10 százalékkal csökkentek.

“Amikor Ágh Péter politikai adatgyűjtést tart Magyarország közterein, ne felejtse el elmondani a választópolgároknak azt sem: annak a pártnak a nevében kéri az adatait, amelyik még a telefonálást és a sárgacsekket is megadóztatta” – fogalmaz a közlemény. Szerintük Kocsis Máté “hazug vádaskodást folytat”.

Közölték, a kormányváltás után valódi rezsicsökkentésre kerül sor. Az Együtt 2014 – PM ugyanis olyan költségmentes lakásfelújítási programot indít, amelynek hatására 30 százalékkal csökken az energiafelhasználás, így a rezsiköltség is, 10 ezer munkahely létesül évente, és nő az otthonok értéke.

Kapcsolódó cikkek