"A jelenlegi rendszer elveszi az emberek kenyerét"

"A jelenlegi rendszer elveszi az emberek kenyerét"

Bajnai Gordon (archív)A jelenlegi rendszer elveszi az emberek kenyerét, csak morzsákat dob vissza, amit rezsicsökkentésnek hív. Ezt mondta Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője kedden Baján.

“És még aláírást is gyűjtenek, hogy begyűjtsék az adataidat, hogy nyilvántartsanak, és írd alá, hogy kéred a serclit” – mondta a politikus az Eötvös József Főiskola előtt tartott demonstráción, ahol azért tiltakoztak, mert az előre lefoglalt terem bérletét a főiskola vezetése hétfőn visszamondta. Bajnai Gordon közel 150 szimpatizáns előtt tartott beszédében hangsúlyozta, hogy a város “fura urai” azt üzenték neki, hogy “táguljon innen”, nem akarják látni. 

“Én nem vendégségbe jövök Bajára, én hazajárok, én itt nőttem fel, itt voltam gyerek, ez az én városom is, sok szempontból inkább az én városom, mint az övék” – fogalmazott beszédében.     Véleménye szerint Baja jelenlegi polgármestere “inkább helytartója egy rendszernek”, aki számára karrierállomás Baja vezetése az országgyűlési képviselőséghez vezető úton, aki most az idejének nagy részét azzal tölti, hogy minden nap újabb és újabb hazugságokat mond róla szóvivőként.     Most elintézte, hogy minket ne engedjenek be a főiskolára a szülővárosomban, akkor is elmondjuk, amit akarunk – tette hozzá. Szavai szerint a jelenlegi rendszer azt üzeni mindenkinek, hogy “vagy megszöksz, vagy megszoksz”.

Megszokod, hogy elveszik a nyugdíjadat, a szolgálati nyugdíjadat, hogy elveszik tőled a jövőbeli nyugdíjadat azzal, hogy a félretett megtakarításaidat 13 év után einstandolják – mondta az emelvény közelében figyelő, többségükben nyugdíjas hallgatóságának. Bajnai Gordon beszédében a jelenlegi rendszerről beszélve egyetlen politikus vagy párt nevét sem említette meg. Úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi rendszer üzenete az is, hogy elveszik a gyerekek jövőjét, mert nem tudnak többet főiskolára vagy egyetemre menni, mert “Európa legmagasabb tandíját akarják bevezetni” és röghöz akarják kötni őket.

“Nem tisztelik a megélhetést, nem tisztelik a törekvő embert, csak azt keresik (…), hogy hogyan lehet a félelemből hatalmat építeni” – mondta. Bajnai Gordon emlékeztetett arra, hogy volt már ilyen rendszer, akkor volt itt gyerek Baján. “Bár azt hiszem, ilyen rossz a hangulat akkor sem volt” – tette hozzá. “Én se megszokni nem akarom, se megszökni nem akarok, itt szeretnék élni, itt akarok élni, vissza akarom kapni a hazámat, vissza akarom kapni a városomat, vissza akarom kapni a félelem nélküli életet” – emelte fel hangját a résztvevők tapsától kísérve. Összefogunk, leváltjuk őket és Magyarországot a nyugodt, biztos, békés gyarapodás útjára állítjuk – mondta beszéde végén Bajnai Gordon.

A demonstráció végén a szimpatizánsokért buszok jöttek, és átszállították őket a Malom étterembe, ahol lakossági fórummal folytatódott Bajnai Gordon bajai programja. Baja fideszes polgármestere, Zsigó Róbert keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, a fórumra korábban az Eötvös József Főiskola nagyelőadóját foglalták le Bajnai Gordonnak, ám a főiskola úgy döntött, hogy sem most, sem a jövőben nem kíván helyt adni pártpolitikai rendezvényeknek, így az intézmény vezetése visszavonta az engedélyt.

Kapcsolódó cikkek