A nemzeti radikális oldalt a szeretet tartja össze?

A nemzeti radikális oldalt a szeretet tartja össze?

Vona GáborA Jobbikot és a „nemzeti radikális oldalt” nem a mások gyűlölete, hanem Magyarország, a magyar nemzet és az egymás iránt érzett szeretet tartja össze. Ezt mondta Vona Gábor szerdán, a Jobbik központi majálisán tartott előadásán.

Az ellenzéki párt elnöke a több száz fős hallgatósága előtt a Fekete bárány, fehér holló című új könyvét mutatta be és ennek kapcsán beszélt a Jobbik és saját maga céljairól, gondolatairól. Beszédében úgy fogalmazott, hogy a Jobbikot nagyon egyszerűen meg lehet szüntetni. Azokat a problémákat, amelyek a Jobbikot életre hívták, „mint egy társadalmi immunreakció”, meg kell szüntetni és akkor a Jobbik meg fog szűnni. Ilyen problémának nevezte, hogy adjanak munkát és megélhetést a magyar embereknek, teremtsenek biztonságot és adják vissza a nemzet büszkeségét.

„Ha ezeket megteszik, akkor a Jobbik el fog tűnni, de ha nem akkor, el kell viselni azt is, hogy meg fog erősödni” – tette hozzá. Elmondta azt is, aki baloldaliként ma Magyarországon úgy érzi, hogy ő áll a jó oldalon, az „nem igazán nézett a dolgok mélyére”.

Vona Gábor szerint biztosan lesz a baloldalon összefogás, mert megvan a centruma: a pénz. Ezzel szemben a „nemzeti radikális oldal” értékek mentén egyesül éppen ezért a választások kapcsán sem koalícióban gondolkodnak, hanem értékrendekben. Pártja politikájáról szólva elmondta, nem azt nézik, hogy hogyan lehet minél több embernek a kedvében járni, hanem saját értékrendjükhöz kívánnak minél több támogatót találni.

A Magyar Gárda kapcsán leszögezte, a Jobbik és a Magyar Gárda történetét nem lehet szétválasztani egymástól. „A Jobbik és a gárda ugyanazon érzésnek, értékeknek a különféle megnyilvánulásai, amellyel a többi politikai párt és a hatalom nem tud mit kezdeni” – fogalmazott a pártelnök.

A Békemenetről szólva Vona Gábor elmondta, a magyar nemzet egy szabadságharcos nép, Orbán Viktor pedig jól érzi ezt és ügyesen kampányol ezzel, „de az nem szabadságharc, hogy a Fidesz a saját hatalmáért konfrontálódik az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutalappal (IMF), nem pedig a magyar nemzet érdekeiért”. Elmondta azt is, hogy szerinte a cigányságnak két választása van: vagy épít, vagy rombol és „aki épít, azt segítjük, aki rombol, azt üldözzük”. Vona Gábor úgy véli, hogy a „cigánykérdést” a Jobbik tette a politikai közbeszéd részévé és ha a Jobbik nem lenne a parlamentben, akkor nem beszélnének erről a problémáról. Kiemelte azt is, amíg az ügynöklisták és minden titkosított adat nem kerül nyilvánosságra a politikai pártok, az egyházak és minden közszereplő tekintetében, addig a magyar nemzet nem indulhat el a felemelkedés útján.