Huszonhét rádió nyert támogatást műsorkészítésre a médiatanácstól

Huszonhét rádió nyert támogatást műsorkészítésre a médiatanácstól

Huszonhét rádió nyert műsorkészítésre összesen 75 millió forint támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsától.

Kollarik Tamás, a tanács tagja közlése szerint a támogatással a tanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében a médiaszolgáltatóknak kiírt pályázataival igyekszik hozzájárulni a helyi és körzeti rádiók új hír- és magazinműsorainak gyártásához, közéleti szolgáltató műsorok és tematikus magazinok készítéséhez.

Kollarik Tamás elmondta, mivel tavaly a rádiók részéréről felmerült igény alapján bevezetett műsortámogatás jól bevált, azt a médiatanács változatlanul megtartotta. A rádiós pályázók így az idén is választhatnak, hogy szolgáltató vagy tematikus magazinműsorral pályáznak.

Közölte: a Magyar Média Mecenatúra program médiaszolgáltatókat támogató pályázatain az idén 1,2 milliárd forint pályázati támogatás áll rendelkezésre, amelyet a szolgáltatók rezsiköltségekre, műszaki fejlesztésekre, hír- és magazinműsorok gyártására használhatnak fel.

A rádiók műsorainak gyártását támogató pályázatot ebben az évben is négy fordulóban bonyolítják le, a további három fordulóban várják a pályázókat. A következő beadási nap június 6.