A 2B terminál utasai is használhatják az egyszerűsített beszállókapukat

A 2B terminál utasai is használhatják az egyszerűsített beszállókapukat

Már a 2B terminálról induló utasok is igénybe vehetik az egyszerűsített beszállókapukat a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) csütörtökön az MTI-vel.

A BA kiemeli, nyolc egyszerűsített beszállókapu várja a betonon azoknak a légitársaságoknak az utasait, amelyek a 2A terminálról indulnak a schengeni zónába. Jelenleg öt diszkont légitársaság választotta a beszállításnak ezt a módját, a Wizz Air, a Ryanair, az easyJet, a Jet2.com és a holland Transavia.

Ettől a héttől a nem-schengeni 2B terminálon is megnyílt a könnyűszerkezetes csarnok a betonon, itt 4 új kapu fogadja az utasokat.

A Budapest Airport emlékeztet arra, hogy a Malév csődje nyomán  tavaly május végén kényszerültek az 1-es terminál bezárására, és a megváltozott légitársasági igényeknek megfelelően átalakították a 2-es terminálon az utasbeszállítás rendjét.

A gyalogos beszállítás jelentős mértékben lerövidíti az utasszállító gépek fordulóidejét, így a diszkont légitársaságok például az érkezéstől számított harminc percen belül el tudják indítani az újabb járatot. Ennek révén pontosabban tudják tartani a menetrendet, csökkennek az üzemeltetés költségei, így lehet alacsonyabb szinten tartani a jegyárakat – olvasható a közleményben.

Kam Jandu, a BA légiközlekedési igazgatója kiemelte, “máris látjuk, hogy az új kapuk révén érezhetően javultak a járatok indulási pontosságának a mutatói és az öt érintett légitársaság mindenben számíthat a folyamatos támogatásunkra”.

Az új beszállítási mód elvben minden légitársaság előtt nyitva áll, a tapasztalatok szerint azonban ezt elsősorban a diszkont légitársaságok veszik igénybe. A repülőtéri szolgáltatások köre ezzel mindenképpen kibővült, hiszen az légitársaságok – profiljuk szerint – választhatnak a beszállító folyosós (utashidas), a buszos és az egyszerűsített (gyalogos) beszállítás között – hangsúlyozza a Budapest Airport.

Kapcsolódó cikkek