Maradnak a Magyar Posta vezetői

Maradnak a Magyar Posta vezetői

Újraválasztotta és megerősítette tisztségében a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának tagjait és az igazgatóság elnökét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. igazgatósága. A posta hatfős felügyelőbizottságban két új tag kapott helyet.

A közlemény szerint a 2013. június 1-jétől 2017. május 31-éig terjedő időszakra újraválasztották a posta igazgatóságának jelenlegi tagjait, Szarka Zsolt vezérigazgatót, Szauer Tamás általános vezérigazgató helyettest, Békési Ákos gazdasági vezérigazgató-helyettest, valamint az igazgatóság külső tagjait, Bulyáki Ivánt és Lontai Dánielt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri kabinetjének politikai tanácsadóját. Az igazgatóság elnöki tisztségét továbbra is Polacsek Csaba, az MNV társasági portfólióért felelős főigazgatója tölti be.

Az MNV igazgatóságának döntése értelmében a posta felügyelőbizottsági tagjai közül mandátumuk lejárta, azaz május 31-e után négyen, Bogár László, Horváth István, Mellár Tamás és Tóth Zsuzsanna maradnak továbbra is a testületben. Két új szakember csatlakozik hozzájuk, június 1-jétől Szarvas Ferenc, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK Holding Zrt.) vezérigazgatója, illetve július 15-étől Lantos Csaba, az OTP Bank volt lakossági vezérigazgató-helyettese. Az összes tag megbízatása 2015. május 31-éig érvényes. A felügyelőbizottság elnökét a tagok maguk közül választják.