"Három nap maradt a földtörvény elleni küzdelemre"

"Három nap maradt a földtörvény elleni küzdelemre"

Jobbik logóA Jobbik felhívással fordul minden magyar ember felé, hogy a következő napokban keressék fel a kormánypárti országgyűlési képviselőiket és próbálják meg meggyőzni őket arról, ne szavazzák meg a földforgalmi törvényjavaslat jelenlegi formáját. Ezt jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán.

A jobbikos politikus üdvözölte, hogy elhalasztották a hétfőre tervezett zárószavazást a javaslatról, amelyet információk szerint pénteken vagy jövő hétfőn tarthat meg az Országgyűlés. Az ellenzéki párt szerint ezzel legalább három napot nyert az ország és ezt az időt kell kihasználni arra, hogy akkora nyomást helyezzenek az emberek a kormánypárti politikusokra, hogy a szavazáson ne legyen meg a kétharmados többsége a javaslatnak.

Magyar Zoltán megismételte: álláspontjuk szerint a törvényjavalsat jelenlegi formájában nem szól másról, mint Magyarország egyik utolsó nagy nemzeti vagyonának átjátszásáról néhány szük családi kör számára. Ez pedig a Jobbik szerint az élelmiszerbiztonságon és a munkahelyteremtésen keresztül minden magyar ember számára hátrányos következményekkel jár.