A résztvevők ne provokálják a velük nem tartókat!

A résztvevők ne provokálják a velük nem tartókat!

A Kereszténydemokrata Néppárt arra kéri a Budapest Pride felvonulás résztvevőit, hogy ne provokálják a velük nem tartó embereket, családokat és közösségeket.

A kisebbik kormánypárt az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében a felvonulás kapcsán hangsúlyozza, hogy a meleg büszkeség kifejezésének határa ott húzódik, ahol a felvonulók még nem sértik mások emberi méltóságát.

A KDNP következetesen tartja magát azokhoz a kereszténydemokrata alapelvekhez, amelyek az egyén szabadságát és a magánélet háboríthatatlanságát biztosítják. Ezek függetlenek attól, hogy milyen szexuális irányultsága van valakinek – írták.

A KDNP álláspontja szerint a Budapest Pride felvonulás, az azon való részvétel látszólag nyitottságot és elfogadást sugall, valójában viszont megakadályozza, hogy a szexuális irányultság megélése a magánélet része legyen és “annak helyére, a hálószoba falai közé” kerüljön.

“Elgondolkodtató, hogy milyen üzleti körök érdeke a felvonulás finanszírozása, az utazó cirkusz kellékeinek biztosítása” – értékeli a kisebbik kormánypárt, amely szerint a Pride “sajnálatosan nemcsak biznisz, hanem a politikai haszonlesők menete”. Ezért a KDNP elítéli azokat a politikusokat, akik “demonstratív módon, az LMBTQ közösségből várható szavazatok reményében parádéznak évi egyetlen alkalommal a fővárosban.”

Kapcsolódó cikkek