"Zajlik a Fidesz hűbéresi rendszerének kiépítése"

"Zajlik a Fidesz hűbéresi rendszerének kiépítése"

Volner János

A Jobbik véleménye szerint az elmúlt három évben folyamatosan zajlott a Fidesz hűbéresi rendszerének kiépítése – mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Volner János úgy fogalmazott: “minden jel arra mutat, hogy a Fidesz egy maffiaszerű hálózattal jutott kormányra és (…) maffiaszerűen összefonódik az őt támogató gazdasági háttérudvarral”. Hozzátette, a jelenlegi ciklus alatt olyan gazdasági érdekcsoportok nyertek teret, amelyek a kormánypártot támogatták.

A politikus ennek kapcsán felhívta a figyelmet, hogy hétfőtől már csak a nemzeti dohányboltokban lehet dohányárut venni. Véleménye szerint a Fidesz “kiárusította” a koncessziós jogokat a vele jóban lévő “haveri üzleti érdekeltségeknek”, az összes konkurenst pedig “kinyírta”.

Volner János azt mondta, biztos benne, hogy a kaszinók koncessziós jogainak elosztásakor is ugyanez fog történni. A kormány “maffiaszerű módszerekkel, elképesztő és ostoba magyarázatokkal kinyírta a teljes szerencsejáték-ipart”, most pedig újraosztja – folytatta. Hozzátette: az újraosztáskor feltehetően a kabinettel jó kapcsolatban lévő üzleti körök lesznek a kedvezményezettek.

A Népszabadság hétfőn írt arról, hogy több ezer félkarú rabló és több száz játékasztal üzemeltetésére írna ki meghívásos koncessziós pályázatot a nemzetgazdasági tárca.

Kapcsolódó cikkek