"Hivatalból indult nyomozás a reptéri leállás ügyében"

Nem a Jobbik feljelentése alapján, hanem hivatalból indított nyomozást a Liszt Ferenc-repülőtér tavaly decemberi leállásával kapcsolatban a rendőrség.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság közérdekű üzem működése gondatlan megzavarásának vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. Az eljárást tavaly december 7-én, a leállás napján indították, miközben Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője hét nappal később tett feljelentést – tudatták. A két ügyet – mivel a tényállás azonos – a hatóság egyesítette. Bertha Szilvia szerdán közölte, feljelentésére kezdődött a rendőrségi eljárás. 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret tavaly december 7-én, pénteken műszaki hiba miatt bezárták, és csak másnap reggel nyitották ki. A repülőtéri irányítótoronyban megsérült az elektromos rendszer, emiatt a rádiókommunikációs, informatikai és az egyéb vezérlőrendszerek működésképtelenné váltak. A reptér bezárásakor 103 induló és 84 érkező járatot töröltek. A leállás pénteken mintegy 7500, szombaton pedig 2600 utast érintett. A rendőrség akkor cáfolta azt a sajtóinformációt, amely szerint a rendőrség nyomozást, adatgyűjtést végezne a műszaki hibából eredő reptérzárás miatt.