"Vállalhatatlan, hogy Lázár János felel az uniós források elosztásáért"

"Vállalhatatlan, hogy Lázár János felel az uniós források elosztásáért"

Szilágyi György A Jobbik vállalhatatlannak tartja a feladatkörök személyek és nem funkciók szerinti elosztását. Így reagált Szilágyi György országgyűlési képviselő arra, hogy augusztustól az uniós fejlesztési pénzek elosztásáért a Miniszterelnökség felel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) helyett.

A politikus pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ezzel a lépéssel a kormány elismeri, hogy kudarcot vallott az eddigi rendszer és sorozatos botrányok jellemezték az uniós fejlesztési pénzek elosztását. A Jobbik szerint a rendelkezésre álló nyolcezer milliárd forint uniós támogatás jelentős részét vissza kell majd fizetni, mert “az oligarchák által kézi vezérelt rendszer képtelen volt az érdemi munkavégzésre és nem volt képes felhasználni a források egy jelentős részét”. 

Szilágyi György szerint felmerül a kérdés, hogy ezután mit fog csinálni az NFM, hiszen szinte az összes jogkörét elvonták, illetve mennyivel lesz szakszerűbb a források elosztása a Miniszterelnökséget vezető Lázár János államtitkár kezében? Az ellenzéki párt úgy véli, nem Magyarország és a magyar vállalkozások fejlesztését szolgálják majd Lázár János keze alatt az uniós források, hanem “a Fidesz holdudvar fejlesztését és megerősítését”. Szilágyi György szerint ismét bebizonyosodott, hogyha “oligarchák és maffiacsaládok megkaparintják a gazdasági irányítást, az az egész országnak milliárdos károkat okoz”.