Bővíti gyártókapacitását az Aquacomet Kft. Győrben

Bővíti gyártókapacitását az Aquacomet Kft. Győrben

Aquacomet Kft. GyőrFélmilliárd forintos beruházással bővíti gyártókapacitását a medencéket és medencelefedéseket gyártó Aquacomet Kft. Győrben.

A beruházás keretében megvalósuló technológiai fejlesztéshez 150 millió forint támogatást nyert el a cég a Gazdasági Operatív Programból – ismertette az ügyvezető igazgató. Az Aquacomet Kft. a győri ipari parkban működő telephelyének szomszédságában vásárolt 16 ezer négyzetméteres területet, amelyen 2700 négyzetméteres gyártócsarnokot épít. A kivitelezés megkezdődött, az új üzem a tervek szerint novemberre elkészül, az év végéig a technológia telepítésével is végeznek. Az invesztíció eredményeként a medencegyártó kapacitás megduplázódik, a medencelefedésekből pedig a jelenleginél 30 százalékkal többet tud majd előállítani a vállalkozás, amely 80 munkatársat foglalkoztat.

A cég tavaly 2,6 milliárd forintos árbevételt és mintegy 700 millió forint adózás előtti eredményt ért el, az idén pedig 10 százalékos árbevétel- és eredménynövekedéssel számol. A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő társaság forgalmának 90 százaléka exportból származik. Fő piacai közé tartozik Ausztria, Franciaország, Németország, emellett értékesítenek Svédországba és Izraelbe is. A Kanadában jelentkező igények kielégítésére ősszel Montrealban megindítják a gyártást – mondta Kovács Róbert.