Csapadékvíz-csatornát építenek Gyulafirátóton

Csapadékvíz-csatornát építenek Gyulafirátóton

Csaknem 170 millió forintból építenek csapadékvíz-elvezető csatornát Veszprém gyulafirátóti városrészén. A teljes költségből 152 millió forint Európai Uniós támogatás. Így tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Mint írták, az érintett utcákban az árkot előre gyártott elemekkel fedik le, a csapadékvíz fogadására burkolt medret, azon gépkocsibejárókat alakítanak ki, továbbá a Vizi utca egy részén új, mély fekvésű, zárt csatorna épül.

A külterületekről érkező csapadékvizeket jelenleg áteresz vezeti az utca alatt a Rátóti Sédbe, és az egyik szakaszon csak egy cső található az eredeti vízjogi engedély szerinti kettő helyett. A projektben az ikeráteresz teljes hosszúságában kiépül – olvasható az önkormányzat közleményében.

Rendezik a Rátóti Séd medrét a támfalak megerősítésével, helyenként új, előre gyártott beton mederburkolat épül, a csapadékvíz-elvezető árokban burkolt kisvízi medret, valamint füves burkolatú nagyvízi medret alakítanak ki. A beszűkült szakaszon nagyobb keresztmetszetben mederburkoló elemeket helyeznek el, így a csapadékvíz levezetés és a rendszeres megelőző karbantartás is lehetővé válik – írták.

A tervek szerint novemberre fejezik be az építkezést.