Újabb bölcsődei helyekkel bővül Ferencváros

Újabb bölcsődei helyekkel bővül Ferencváros

A József Attila lakótelepen megkezdődött a Manó-lak Bölcsőde bővítése, így legkésőbb 2014. februártól újabb 28 kisgyermek napközbeni ellátására lesz lehetőség. A Dési Huber utcában található intézmény felújítása 145 millió forintos európai uniós támogatással valósul meg.

Ferencváros dinamikus fejlődésével egyre nő a gyermeklétszám is, amely jól érzékelhető a bölcsődei felvételt igénylők túljelentkezésénél. Az intézménybe beíratottak aránya éves átlagban 100%. Az ellátandó korosztály speciális adottságai miatt a jogszabályok nem teszik lehetővé a meglévő csoportokban a további létszámnövelést. Felmérve a kerületi lehetőségeket és a meglévő épületek adottságait, a leggyorsabb és a legolcsóbb megoldás a József Attila lakótelepen, a Dési Huber utcai bölcsőde férőhelyeinek bővítése. A KMOP-4.5.2-11-2012-0033 azonosító számú „Manó-lak Bölcsőde felújítása és kapacitásbővítése” elnevezésű projekt keretében a létesítmény két csoportszobával és a hozzá tartozó helyiségekkel, valamint kerttel bővül. Ezen kívül megvalósul az egész épület akadálymentesítése és energiatakarékos felújítása is.

Az épület felújításának, bővítésének köszönhetően 28 újabb bölcsődei hely teremt lehetőséget a kicsik elhelyezésére. A korszerű épület, a berendezési tárgyak és a játékok lehetőséget biztosítanak a kisgyermek magas szintű napközbeni ellátására. A kapacitásbővítéssel hat új munkahely is létrejön. A bölcsőde a jelenlegi időszakos gyermekfelügyeletét az új csoportban is bevezeti.

Kapcsolódó cikkek