"A Hajdú-Béten kívül más áldozatai is voltak Bajnai üzleti múltjának"

"A Hajdú-Béten kívül más áldozatai is voltak Bajnai üzleti múltjának"

Zsigó Róbert, FIDESZZsigó Róbert

A Hajdú-Bétben kisemmizett ötszáz magyar családon túl, úgy tűnik, hogy más áldozatai is voltak Bajnai Gordon "üzleti húzásainak".

A kormánypárti politikus egy hetilap cikkére utalva kifejtette: a Hajdú-Béthez hasonló módon ment tönkre Bajnai Gordon és édesapja keze alatt egy másik nagy agrárcég is a 90-es években. A bajai International Food Rt. nevű gabonavállalat sok más Bajnaihoz köthető vállalkozáshoz hasonlóan offshore jellegű volt, és már a 90-es években 8 milliárd forintos forgalmat bonyolított – tette hozzá. “Úgy tűnik tehát, ez a Bajnai család üzleti sikereinek titka: másokat tönkretenni és kisemmizni” – mondta Zsigó Róbert. A szóvivő szerint a tényfeltáró cikkből arra lehet következtetni, hogy az Együtt-PM Szövetség vezetőjének üzleti múltja, korántsem olyan makulátlan, mint ahogy azt ő maga próbálja beállítani. A saját bevallása szerint is több száz millió forintos vagyonnal rendelkező Bajnai Gordon erkölcsileg megkérdőjelezhető módon juthatott ehhez a vagyonhoz. A politikus felidézte: korábban lehullott a lepel arról, hogy milliárdos osztrák céghálója van a Bajnai családnak, inkább adóznak Ausztriában, mint idehaza, és hogy e cégháló a rendszerváltozás előtti Magyarország közpénzein indult fejlődésnek.

“Bajnai Gordon üzletemberként és politikusként is akármibe fogott, mindig a magyar emberek, a magyar családok húzták a rövidebbet, a Bajnai család, az üzleteikben érintett rossz bankárok és mohó offshore lovagok pedig mindig jól jártak” – jelentette ki a Fidesz szóvivője. Zsigó Róbert ezután a Fidesz-KDNP devizahitelek kivezetésével kapcsolatos javaslatára rákérdező újságíróknak válaszolva megismételte, a bankok ügye és erkölcsi felelőssége, hogy legyen megoldás a devizahitel szerződések kijavítására. Amennyiben november 1-jéig nem találnak megoldást erre, úgy a kormánypárt törvényjavaslatot nyújt be a parlamenthez – mondta, de ennek részleteiről nem nyilatkozott. Hozzátette, mindenképpen ki kell vezetni a deviza alapú hitelezést, ennek egyetlen korlátja, hogy a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint a forinthitelesek. Rogán Antalnak, a Fidesz frakcióvezetőjének az M1 pénteki, Az Este című műsorában tett javaslatával kapcsolatban, amely szerint havonta két készpénzfelvételt ingyenessé tennének, Zsigó Róbert úgy nyilatkozott, különböző egyeztetések folynak arról, hogy miként lehet egységes megoldást találni egy olyan rendszerben, ahol többféle kereskedelmi bank van, többféle szabályozással.

Kapcsolódó cikkek