Hátrányos helyzetű gyermekek nézhetik meg a Diótörőt

Hátrányos helyzetű gyermekek nézhetik meg a Diótörőt

OperaházEzerkétszáz hátrányos helyzetű gyermek nézi ma meg Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét az Operaházban az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat közös karácsonyi programjának keretében.

A pénzintézet és a szervezet már tizenhetedik éve szervezi meg közös karácsonyi programját az Operaházban, ahol Csajkovszkij igazi karácsonyi hangulatot idéző mesebalettjét, A diótörőt nézheti meg az ország különböző részeiből és a határon túlról meghívott ezerkétszáz hátrányos helyzetű gyermek. A szervezők a határon túlról Nagyváradról, a Vajdaságból, Csíkszentdomokosról, Moldovából, az erdélyi Hunyad és Brasso megyéből, Kárpátaljáról és Felvidékről hívtak meg gyerekeket a rendezvényre – olvasható a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által az MTI-hez eljuttatott sajtóanyagban.

A résztvevőket az előadás szüneteiben kakaó, szendvics, gyümölcs és édesség várja, a darab végén pedig ajándékokkal tömött hátizsákokkal távozhatnak az Operaházból. A Karácsonyi Gyermekgála az elmúlt években mintegy húszezer gyermek számára tette felejthetetlenné a karácsonyt.