"Átlépte az álomhatárt a foglalkoztatás mértéke"

"Átlépte az álomhatárt a foglalkoztatás mértéke"

Puskás ImreA kormányzat intézkedéseinek köszönhetően átlépte a négymilliós "álomhatárt" a foglalkoztatás mértéke, ez is azt igazolja, hogy Magyarország jó úton jár. Ezt mondta az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes alelnöke vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

Puskás Imre arra is felhívta a figyelmet, hogy az ország a költségvetési hiány tekintetében is teljesíti a vállalását. A 2013-as deficit ugyanis az előzetes számítások szerint 2,3 százalék lesz, de semmiképp nem fogja meghaladni a 2,7 százalékot, vagyis immár tartósan 3 százalék alatt marad. Az elért eredményeket 2014-ben csupán az a baloldal veszélyezteti, amely 2010-ben a csőd szélére sodorta az országot – fogalmazott a kormánypárti képviselő.Puskás Imre hangsúlyozta, hogy az olyan intézkedések nyomán, mint a munkahelyvédelmi akcióprogram, vagy az 55 évnél idősebb nők munkavállalását segítő program, 22 éves csúcsra került a foglalkoztatás mértéke, illetve 100 ezer emberrel többet foglalkoztat a versenyszféra is. 

Mindez azt jelenti, hogy az 59,6 százalékos foglalkoztatási és a 9,3 százalékos munkanélküliségi ráta egyaránt kedvezőbb az európai uniós átlagnál – fűzte hozzá. Szintén jó hírnek nevezte a költségvetés immár tartós stabilitását, amellyel ugyancsak az uniós elitbe tartozik Magyarország. Ugyanakkor 2013-ban bekövetkezett a növekedési fordulat, és már nem csak a kormány, hanem elemzők is reálisnak tartják 2014-ben a gazdaság 2 százalékos növekedését – emelte ki Puskás Imre, aki szerint mindez azt mutatja, egyre inkább beérik a kormány gazdaságpolitikája. Ebben a helyzetben abban bíznak – mondta -, hogy 2014-ben a kormányzat lehetőséget kap az emberek életkörülményeit közvetlenül is javító eredményes gazdaságpolitikájának folytatására, a többi között olyan intézkedésekkel, mint például a kisgyermekes anyák munkavállalását segítő gyed extra.