Kárpát-medencei utazási lehetőség magyarországi középiskolásoknak március 15-én

Kárpát-medencei utazási lehetőség magyarországi középiskolásoknak március 15-én

A Rákóczi Szövetség idén is meghirdeti a Kárpát-medencei utazási pályázatát március 15-e alkalmából magyarországi középiskolásoknak.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a programra bármely magyarországi középiskola jelentkezhet. A pályázat feltétele, hogy egy Kárpát-medencei határon túli település magyar középiskolájához látogasson a magyarországi utazó csoport, és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amihez a Rákóczi Szövetség 200 000 forint utazási támogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

A tájékoztatóban felidézték, hogy a szövetség 1994 óta hirdeti meg március 15-i diákutaztatási programját, amelynek fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjaink részét képezi a június 4-i nemzeti összetartozás napja, amikor bármely Kárpát-medencei középiskola utazhat egy másik iskolához, azzal a feltétellel, hogy legalább egy határt átlépjenek, illetve az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó program, amikor külhoni iskolák utazhatnak Magyarországra.

Az elmúlt évben 309 Kárpát-medencei középiskola több mint 8300 diákja kapcsolódott be a szövetség diákutaztatási programjaiba.

További információk a Rákóczi Szövetség honlapján találhatók: www.rakocziszovetseg.org

Kapcsolódó cikkek